søndag 27. september 2015

Kongshavn, hva er nå dette?
 Svaret var på veivesenets sine side
Den svenske kunstneren Michael  Johansson er kjent for sin bruk av hverdagsgjenstander, hvor gjenstandenes bruksområde er endret til fordel for form og innhold, arrangert ut i fra farge. Han interesserer seg for hvordan mennesker møter verkene i det offentlige rom, og hvordan gjenstander som vi har et tidligere forhold til får ny form og nytt innhold. Et av hans verk befinner seg nå midt i rundkjøringen på Sydhavna.
- Jeg er spent på hvordan kunstverket blir tatt imot, og hvilket navn publikum vil gi det, sa Johansson før avdukingen. - Det har vært en interessant prosess å utvikle kunstverket i godt samarbeid med Oslo Havn og Statens vegvesen.
Røffe omgivelser
Med trailere og annen nyttetrafikk som bakteppe markerte miljøbyråd Guri Melby, prosjektleder i Bjørvika Grete Tvedt og havnedirektør Anne Sigrid Hamran at verket nå er på plass.
Både miljøbyråden og Tvedt la i sine taler vekt på kryssets funksjon som møtepunkt mellom havn og veg. Tvedt ga også honnør til kunstneren og prosjektet: - Det er også noe med det råe uttrykket, et slags visuelt «rene ord for penga», som kler begge våre to etater og kryssets funksjon godt, sa Tvedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar