Aftenposten hadde en liten notis om dette. Den fanget meg, ble klippet ut og prøvd.
For en pizzabunn.
Mirakeloppskriften er som følger: 500 gr mel, 1 gr tørrgjær, (Det er 1 gr.)1 ts salt og 350 gr vann
Rør dette sammen kvelden før. Når du kommer hjem fra jobben fredag er deigen klar. Dvs 18 til 20 timer heving under lokk. Del deigen i fire. Den er litt løs. Bruk mel eller olje eller begge deler til 4 tynne pizza bunner. Ha på det beste du vet. Kan stekes på høy temperatur i ovn eller i pizza ovn. Den krever kort steketid så pass på. Da er det bare å nyte.
Deigen kjevlet ut på bakepapir, så juksa jeg og la et lokk som mønster på pizza bunnen. Den er ganske tynn |
Lagt på mitt fyll så inn i pizza ovnen. Bakepapiret tar jeg vekk når bunnen har fått skorpe. |
Ferdig klar til å spises. Nam! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar