fredag 19. juni 2015

Fredagspizza

Det har i mange år vært et must med pizza på fredag. Mye har vært prøvd ut og mye god pizza er blitt fortært. Pizzaen nådde nye høyder da jeg fant pizzabunn oppskriften fra Sullivan Street Bakery i NY.
Aftenposten hadde en liten notis om dette. Den fanget meg, ble klippet ut og prøvd.
For en pizzabunn.
Mirakeloppskriften er som følger: 500 gr mel, 1 gr tørrgjær, (Det er 1 gr.)1 ts salt og 350 gr vann
Rør dette sammen kvelden før. Når du kommer hjem fra jobben fredag er deigen klar. Dvs 18 til 20 timer heving under lokk. Del deigen i fire. Den er litt løs. Bruk mel eller olje eller begge deler til 4 tynne pizza bunner. Ha på det beste du vet. Kan stekes på høy temperatur i ovn eller i pizza ovn. Den krever kort steketid så pass på. Da er det bare å nyte.
Deigen kjevlet ut på bakepapir, så juksa jeg og la et lokk som mønster på pizza bunnen. Den er  ganske tynn

Lagt på mitt fyll så inn i pizza ovnen. Bakepapiret tar jeg vekk når bunnen har fått skorpe.

Ferdig klar til å spises. Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar